Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Zaključni dogodek projekta EMPOWER FOR 21

9. maj 2024 – V aprilu je potekal zaključni dogodek projekta EMPOWER FOR 21, ki je sofinanciran s strani Norveškega finančnega mehanizma v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.

Zaključni dogodek projekta Opolnomočenje za delo v 21. stoletju z razvojem veščin vseživljenjskega učenja, dobrega počutja zaposlenega ter preprečevanjem in prepoznavanjem duševnih motenj – EMPOWER FOR 21 –  je bil namenjen predvsem strokovnjakom s področja medicine. Specialisti, specializanti in študenti medicine so si v živo ogledali prenos laparoskopskega posega iz UKC Maribor.

Moški sedi in govori v mikrofone pred seboj.
© EMPOWER FOR 21

S pomočjo delavnic, razvitih v sklopu projekta, bodo študentom pomagali razviti kritično razmišljanje, profesorjem pa omogočili boljše prepoznavanje in ravnanje ob psihičnih težavah mladih. Udeleženci delavnic so pridobili dragocene vpoglede in orodja za optimalno delovanje v službenem okolju.

Dve ženski sedita na odru in govorita v mikrofone pred njima.
© EMPOWER FOR 21

V okviru zaključnega dogodka je potekala tudi novinarska konferenca. Na novinarski konferenci sta vodja projekta, dr. Monika Sobočan, in specialistka otroške in mladostniške psihiatrije, izr. prof. dr. Hojka Gregorič Kumperščak, predstavili rezultate projekta EMPOWER FOR 21, Opolnomočenje za delo v 21. stoletju z razvojem veščin vseživljenjskega učenja, dobrega počutja zaposlenega ter preprečevanjem in prepoznavanjem duševnih motenj.

Ob robu dogodka je nastal tudi zbornik predavanj laparoskopskih tehnik z naslovom Predavanja iz naprednih laparoskopskih tehnik v ginekologiji, ki je za interesno javnost in stroko dostopen za ogled tukaj.

Moški sedi na stolu, pred njim so trije mikrofoni in računalnik. Moški govori.
© EMPOWER FOR 21

V projektu EMPOWER FOR 21 soustvarjajo nosilec projekta Univerzitetni klinični center Maribor in projektna partnerja Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru ter Norwegian University of Science and Technology z Norveške.

VIR: EMPOWER FOR 21

Skip to content