Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Think Tank – delavnica in novinarska konferenca za predstavitev podjetništva ravnateljem v okviru projekta PoMP

19. in 20. september 2022 – V Kozani v Goriških Brdih je potekala dvodnevna delavnica Think Tank za ravnatelje ter nato še novinarska konferenca predstavitve projekta PoMP.

Sodelovanje z ravnatelji je izjemno pomemben del projekta PoMP (polni naziv projekta: Podpora mladim v podjetništvu). V projektu, ki je sofinanciran s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov, je najpomembnejši cilj usposabljanje učiteljev za mentoriranje podjetništva mladim. Nosilec projekta je Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj, projektni partnerji pa so Primorski tehnološki park d.o.o., Razvojni center Novo mesto d.o.o., SAŠA inkubator d.o.o., Tehnološki park Ljubljana d.o.o. in z Norveške Norwegian University of Science and Technology.

Projekt PoMP je dvoletni projekt, v katerem se bodo zvrstile mnoge aktivnosti za ravnatelje, učitelje in učence, kot na primer Akademija PoMP za usposabljanje mentorjev, podjetniške dejavnosti za učence in dijake, ki jih bodo izvedli usposobljeni mentorji, ter izmenjava dobrih praks z norveškim partnerjem.

Vse te aktivnosti bodo ravnateljem, mentorjem in šolarjem pomagale razviti razvojno miselno naravnanost ter osvojiti podjetniške kompetence.

Več o projektih si lahko preberete na naši spletni strani https://www.norwaygrants.si/projekti/splosne-informacije/

Skip to content