Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Otvoritev novih prostorov Kariernega centra Posavje v Krškem

30. januar 2024 – V sklopu projekta Vzpostavitev inovativnega podpornega okolja (Karierni center Posavje), ki je podprt s sredstvi  Norveškega finančnega mehanizma, so v Mestni občini Krško pridobili nove prostore Kariernega centra Posavje. Nov prostor je namenjen spodbujanju zaposlovanja mladih in krepitvi kompetenc za boljšo zaposlitev.

Vodja kabineta na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj, Vlasta Stojak, med otvoritvenim govorom.
© Mestna občina Krško

V torek, 30. januarja 2024, je Nataša Šerbec, direktorica Regionalne razvojne agencije Posavje, slavnostno otvorila nove prostore Kariernega centra Posavje. Otvoritve sta se udeležila tudi Janez Kerin, župan Mestne občine Krško, in Vlasta Stojak, vodja kabineta na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj. Slednja je v svojem govoru pohvalila Regionalno razvojno agencijo Posavje v vlogi nosilca projekta za vzpostavitev enotnega in podpornega okolja za zaposlovanje mladih. Na slavnostni otvoritvi so bili prisotni tako domači projektni partnerji kot tudi norveški partner in drugi deležniki v regiji.

Udeleženci otvoritve poslušajo in spremljajo dogajanje.
© Mestna občina Krško

Cilj projekta Karierni center Posavje je vzpostavitev digitalnega podpornega okolja, ki bo povezoval mlade v regiji, delodajalce in lokalne mladinske ter izobraževalne organizacije. S tem bodo okrepili zaposlitveni potencial mladih v Posavski regiji. V sklopu projekta so usposobili svetovalce za zagotavljanje kariernega svetovanja, razvili spletno platformo, ki vsebuje informacije o priložnostih na trgu dela, in vzpostavili celovito bazo podatkov delodajalcev ter iskalcev zaposlitve.

Poleg nosilca projekta RRA Posavje v projektu sodelujejo še projektni partnerji Mestna občina Krško, Zavod za mladino in šport Krško, Ljudska univerza Krško, Območna obrtno – podjetniška zbornica Krško in Collective Innovation z Norveške.

Novi prostori Kariernega centra Krško.
© Mestna občina Krško

VIR: Mestna občina Krško in Dolenjski list

Skip to content