Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

VABILO NA POSVET DAJMO ENAKOST SPOLOV V MEDIJE!

V nizu tematskih posvetov v okviru projekta Uravnotežimo odnose moči med spoloma (Program Norveškega finančnega mehanizma 2009 – 2014) Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti organizira 8. tematski posvet, ki bo
19. maja 2016 v Ljubljani (City Hotel) med 9.00 in 13.30.
Namen posveta je spregovoriti o pomenu enakosti spolov v medijih. Mediji, ki se jih pogosto imenuje tudi četrta veja oblasti, so namreč pomemben deležnik pri oblikovanju in izvajanju politike enakosti spolov.

Kdo odloča o tem, kaj se bo predvajalo na televizijskih zaslonih ali na radijskih postajah? Kakšna je zastopanost in podoba žensk in moških v medijih? Kako mediji vplivajo na poglabljanje stereotipov oz. bi lahko vplivali na preprečevanje le teh? Katera področja so medijsko bolj pokrita? Kje na lestvici enakosti spolov se nahajajo slovenski mediji v primerjavi z mediji v drugih evropskih državah? O vsem tem in še več se bo s sogovorniki in sogovorci razpravljalo na okrogli mizi o enakosti spolov v medijih. Pred tem pa bosta izkušnje in znanje s področja enakosti spolov v medijih z nami delila tudi Ragnhild Mølster, predstavnica Nordic Gender & Media Forum, in Maurizio Mosca, predstavnik Evropskega inštituta za enakost spolov.

Dogodek je namenjen vsem, ki delate z mediji ali pa vas tema zanima poklicno ali osebno.
Zaradi lažje organizacije dogodka in rezervacije namestitve so prijave obvezne. Prijavnico najdete v pripetku. Prosimo, da jo vrnete na e-naslov pia.azman@gov.si ali po faksu (01/369 7918) najkasneje do ponedeljka, 16. maja 2016. Udeležba na dogodku je brezplačna. Simultano prevajanje (SI-EN / EN-SI) bo zagotovljeno.

Vljudno vabljene in vabljeni!

Vabilo s programom

Prijavnica

Skip to content