Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Začetni sestanek projekta Think XR

12. in 13. september 2022 – V Slovenskih Konjicah je potekal uvodni ”kick-off’ sestanek projekta Think XR, ki je sofinanciran s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v okviru programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.

Glavni cilj projekta s polnim naslovom Vzpostavljanje novih modulov poučevanja na področju obogatene in navidezne resničnosti je vzpostavitev inovativnih praks pri uvedbi novih izobraževalnih programov s področja virtualne oz. obogatene resničnosti.

Na sestanku so predstavniki nosilca projekta Šolski center Slovenske Konjice – Zreče ter projektnih partnerjev Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, Univerza na Primorskem, Tehnološki park Ljubljana d. o. o., HASHNET d. o. o., Unior d. d. in Norwegian University of Science and Technology predstavili svojo vlogo v projektu ter pomen XR tehnologije (obogatena, razširjena in mešana resničnost) za prihodnje izobraževanje, gospodarstvo in trg dela, na terenu pa so si udeleženci ogledali še obrat projektnega partnerja Unior d. d.

Predstavnica Nosilca programa je v uvodnem nagovoru poudarila vlogo Norveškega finančnega mehanizma ter bilateralno sodelovanje, ki se tudi v projektu Think XR odraža v učinkovitem sodelovanju slovenskih in norveških strokovnjakov.

Skip to content