Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Srečanje z norveško veleposlanico Trine Skymoen

19. junij 2024 – V ponedeljek, 17. junija 2024, sta se mag. Marko Koprivc, državni sekretar, pristojen za kohezijsko politiko, in vodja Sektorja za finančne mehanizme, ga. Jadranka Plut, sestala z norveško veleposlanico, Njeno ekselenco Trine Skymoen, ki zaključuje svoj mandat.

Srečanje je potekalo v prijateljskem in konstruktivnem vzdušju, kjer so se pogovarjali o uspešnem zaključku programov Norveškega finančnega mehanizma in Finančnega mehanizma EGP za obdobje 2014-2021.

Oba finančna mehanizma sta v tem času s sredstvi držav donatoric, med katerimi je tudi Kraljevina Norveška, omogočila izvedbo številnih pomembnih projektov v Sloveniji. Poleg tega je beseda tekla tudi o izzivih in priložnostih, ki jih prinaša prihodnje programsko obdobje.

Veleposlanica Norveške, Trine Skymoen, državni sekretar pristojen za kohezijo, Marko Koprivc, in vodja Sektorja za finančne mehanizme, Jadranka Plut, skupaj pozirajo fotografu.
© MKRR

Državni sekretar, mag. Marko Koprivc, je izrazil zadovoljstvo, da so lahko skupaj z veleposlanico obeležili uspešno sodelovanje v preteklih letih. Ob tej priložnosti se ji je še enkrat zahvalil za njen prispevek k poglobitvi odnosov med Republiko Slovenijo in Kraljevino Norveško.

Skip to content