Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Projekt SmartMOVE – mobilnostni zajtrk

31. januar 2023 – V sklopu sofinanciranega projekta SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost, ki se izvaja v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje, je v Kristalni palači BTC potekal mobilnostni zajtrk z naslovom Skupaj do učinkovitih alternativ osebnemu avtomobilu.

Na okrogli mizi so sodelovali strokovnjaki za trajnostno mobilnost, predstavniki Ljubljanskega potniškega prometa, Slovenskih železnic-Potniški promet, Ministrstva za infrastrukturo ter ponudniki novih oblik prevozov, podjetja GoOpti, Nomago in Avantcar, ki so iskali sinergije ter možnosti za oblikovanje sistema multimodalnosti, ki bi omogočil, da bi vsakdanje poti lahko učinkovito opravljali brez osebnega avtomobila.

Eden izmed največjih izzivov trajnostne mobilnosti je množična raba osebnega avtomobila za prevoz ene same osebe. Ta je skupni vzrok zastojev in problematike parkirnih mest, s katerimi se številni ljudje spopadajo na dnevni ravni, ter visokih okoljskih obremenitev, ki jih bodo občutile prihodnje generacije. Razvoj sistema multimodalne mobilnosti, ki se bo lahko kosala z učinkovitostjo in udobjem osebnega avtomobila, je zato naša najboljša možnost, da se osvobodimo ujetosti v zanko (avto)mobilnosti.

Več o dogajanju najdete na spletni strani projekta.

Skip to content