Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Ob robu kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo v nogometu srečanje ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo in veleposlanice Kraljevine Norveške

Dan pred današnjo kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 med Slovenijo in Norveško se je minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stanko Stepišnik udeležil poslovnega dogodka za sponzorje norveške nogometne reprezentance. Med drugim se je srečal tudi z veleposlanico Kraljevine Norveške, zadolženo za Slovenijo, Tove Skarstein.

Minister je v uvodnem nagovoru poudaril, da je sodelovanje med Kraljevino Norveško in Republiko Slovenijo na veliko področjih na zavidljivi ravni. Predvsem v okviru izvajanja Norveškega finančnega mehanizma in finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora, kar je dobra osnova tudi za krepitev sodelovanja na gospodarskem področju. Ob tem je minister norveškim podjetnikom predstavil investicijske priložnosti v Sloveniji in poudaril, da Slovenija dodeljuje finančne spodbude za neposredne tuje investicije, kot so davčne olajšave, da dodeljuje nepovratna sredstva za začetne tuje investicije, finančne spodbude za zaposlovanje in (pre)kvalificiranje zaposlenih, spodbude za zaposlovanje, spodbude za inovacijske projekte (nepovratna sredstva, ugodna posojila, garancije ter različne spodbude na lokalni ravni. Sodelovanje med državama ima po njegovi oceni trdne temelje, minister pa je prepričan, da se bodo spletle nove poslovne vezi v obojestransko korist.

Že dopoldan pa je v Mariboru potekal pogovor o koriščenju sredstev Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora in Norveškega finančnega mehanizma v Sloveniji, ki ga je organiziralo Veleposlaništvo Kraljevine Norveške, udeležili pa so se ga tudi generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj in evropsko teritorialno sodelovanje na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Marko Drofenik in predstavniki norveške nogometne reprezentance. V okviru pogovora je bil predstavljen tudi projekt “DROM – POT”, katerega osnovno vodilo je spodbujanje socialne vključenosti romske populacije.

Srečanje z norveško reprezentanco

Skip to content