Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Ob robu kvalifikacijske nogometne tekme med Slovenijo in Norveško pogovor o koriščenju sredstev Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma

Ob robu kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 med Slovenijo in Norveško, ki bo v petek, 11. oktobra 2013, bo že dan prej, torej v četrtek  10. oktobra 2013, ob 10.15, potekal pogovor o koriščenju sredstev Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora in Norveškega finančnega mehanizma v Sloveniji. Pogovor organizira Veleposlaništvo Kraljevine Norveške v Hotelu Habakuk v Mariboru. V okviru pogovora bo predstavljen tudi projekt “DROM – POT”, katerega osnovno vodilo je spodbujanje socialne vključenosti romske populacije. Na pogovoru, ki se ga bodo udeležili tudi predstavniki norveške nogometne reprezentance, bosta sodelovala in udeležence nagovorila Marko Drofenik, generalni direktor Direktorata za regionalni razvoj in evropsko teritorialno sodelovanje na MGRT in nje. eksc. gospa Tove Skarstein, veleposlanica Kraljevine Norveške, zadolžena za Slovenijo.

Prav tako v četrtek, 10. oktobra 2013, ob 15. Uri Norveška nogometna zveza organizira poslovni dogodek za sponzorje norveške nogometne reprezentance. Gre za vsakoletni dogodek, ki so se ga letos odločili organizirati v Sloveniji, srečanja pa se bosta udeležila tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stanko Stepišnik in nje. eksc. gospa Tove Skarstein, veleposlanica Kraljevine Norveške, zadolžena za Slovenijo. Minister bo udeležencem predstavil investicijske priložnosti in druge relevantne gospodarske teme v Sloveniji. Srečanje bo potekalo v Hotelu Lev v Ljubljani.

Skip to content