Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

»Nega s srcem« v sklopu projekta NAZDRAVJE za kakovostno oskrbo starejših na domu

Preselitev v dom je za starejše ali kronično bolne izjemno zahteven in stresen korak v življenju. Da bi lahko svojci na domu svojemu družinskemu članu, ki potrebuje pomoč, nudili bolj kakovostno oskrbo in mu s tem podaljšali njegovo bivanje v domačem kraju, je DOSOR v sodelovanju s partnerji v okviru projekta Nazdravje vzpostavil izobraževalni program za svojce Nega s srcem.

Podpora svojcem pri oskrbi starejših na domu

Gre za brezplačno kratko usposabljanje za svojce, ki je obsegalo deset dvournih tematskih sklopov namenjenih izboljšanju znanja svojcev pri oskrbi starejših ter kronično bolnih na domu. Namen usposabljanja je bil, da svojce opremijo z ustreznimi znanji in praktičnimi veščinami, s katerimi bodo lažje poskrbeli za svoje najdražje na svojem domu.

Praktično Izobraževanje »Nega s srcem« so izvedli tako, da je lahko vsak udeleženec svoje znanje o negi tudi praktično preizkusil, seveda ob vodenju strokovne osebe. Program je bil razvit v okviru projekta Nazdravje, ki je sofinanciran v okviru Norveškega finančnega mehanizma.

DOSOR je kot partner projekta, praktično izobraževanje Nego s srcem dopolnil z še dvema projektnima aktivnostma: svojcem nudijo telefonsko strokovno podporo in individualno svetovanje strokovnih delavcev ter sodelavcev pri reševanju morebitnih problemov pri negi na domu.

Skip to content