Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Na Javnem razpis za institucionalno podporo v okviru Sklada za civilno družbo – Active Citizens Fund je bilo izbranih pet projektov

13. maj 2021 – Sklad za civilno družbo – Active Citizens Fund je objavil rezultate Javnega razpisa za institucionalno podporo, namenjen sofinanciranju strateškega razvoja nevladnih organizacij v vrednosti 450.000 evrov.

Institucionalna podpora je ideja upravljavcev Sklada za civilno družbo – Active Citizens Fund v Sloveniji, države donatorice pa so na podlagi njihove zamisli razvile pilotno shemo za vse države upravičenke. Izbrane organizacije bodo prejele 90.000 evrov v pavšalu za izvajanje svojega strateškega načrta, ob tem pa bodo ob podpori mentorjev krepile svoje zmogljivosti in razvijale še boljše programe.

Na razpis se je prijavilo 23 organizacij. 16 jih je ustrezalo kriterijem in uspešno prestalo administrativni pregled. Izmed njih je Odbor za izbor projektov za financiranje priporočil pet najvišje ocenjenih organizacij. Izbrane organizacije so prepričale s širokim spektrom različnih dejavnosti, s katerimi se lotevajo izzivov trenutnega časa, in raznovrstnih ciljnih skupin širom Slovenije. To so:

  • Danes je nov dan, Inštitut za druga vprašanja
  • Društvo novinarjev Slovenije
  • Društvo Humanitas – Center za globalno učenje in sodelovanje
  • Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško
  • Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor

 Vir: Sklad za civilno družbo – Active Citizens Fund

Za več informacij o rezultatih razpisa ali skladu se obrnite na upravljavca Sklada za civilno družbo – Active Citizens Fund

Skip to content