Meni

Z bukvo pod bukve

V četrtek, 26.01.17 ob 18:00 vas vabimo na Zmenek s knjigo v Knjigarno in papirnico Konzorcij. Predstavljen bo Priročnik za učenje in igro v gozdu, v katerem so predstavljene tudi nekatere aktivnosti okoljske vzgoje projekta GoForMura.

Spoznali boste, kako na igriv in zanimiv način približamo gozd in znanje iz gozda otrokom in pedagogom. V gozd nas bodo s pomočjo Priročnika za učenje in igro v gozdu odpeljali raziskovalci Gozdarskega inštituta Slovenije, člani skupine Gozd eksperimentov. Prijave na dogodek prek https://www.facebook.com/events/1362204467154605/

Kako je biti drevo, kakšne sledove puščajo živali, kje vse se v gozdu nahaja voda, kdaj spomladi odženejo prvi listi in iglice? Na sprehodu skozi gozd se nam utrne veliko vprašanj, saj so gozdovi neskončen vir barv, vonjev, zvokov, slik, idej in novih doživetij. V Priročniku za učenje in igro v gozdu je na več kot 100 straneh predstavljenih 38 zanimivih in zabavnih aktivnosti z navodili in smernicami za spoznavanje in doživljanje gozda, ki so razdeljene na štiri poglavja: Drevesa, Gozdne živali, Voda in Genetska pestrost.

Elektronska različica Priročnika za učenje in igro v gozdu je prosto dostopna na http://eprints.gozdis.si/2052/.