Norveški finančni mehanizem in Finančni mehanizem EGP 2014–2021
Sodelujemo za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo.

Projekt A-QU-A zmagal na natečaju za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2017

Zavod za oskrbo na domu Ljubljana je s projektom A-QU-A, socialni servis ter program organiziranega prostovoljstva in medgeneracijskega povezovanja, zmagal na natečaju za naj izboljšavo v javni upravi Premik naprej 2017.

V okviru projekta Aktivno in kvalitetno staranje v domačem okolju A-QU-A, ki ga je financiral Program norveškega finančnega mehanizma, so v Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana od maja 2015 do decembra 2016 izvajali brezplačne storitve fizioterapije, delovne terapije in druge zdravstvene dejavnosti na domu uporabnikov. Skupaj s projektnimi partnerji je Zavod nudil tudi dodatne oblike izobraževanja, svetovanja, gibalno vadbo ter svetovanje za ureditev bivalnega okolja za kakovostnejše življenje v domačem okolju. Leta 2014 so v Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana začeli z izvajanjem dodatne dejavnosti – socialni servis, sprejeli so tudi program organiziranega prostovoljstva ter leta 2016 še program medgeneracijskega povezovanja. Z omenjenima programoma omogočajo uporabnikom bolj kakovostno preživljanje prostega časa v obliki družabništva na njihovem domu, krepijo njihovo socialno mrežo, povečujejo osebno zadovoljstvo in medgeneracijsko solidarnost.

Natečaj Premik naprej, ki so ga na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani organizirali drugo leto zapored, je namenjen prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks, spodbujanju ustvarjanja ter razvoju inovativnih premikov za bolj učinkovito in uspešno javno upravo kot gibalo družbenega razvoja

Skip to content